Rådgivning & Analys 

Visst är det härligt att tänka framåt. En välskött redovisning är ett fantastiskt instrument för att kunna påverka framtiden.

Hos Persson & Thorin är vi är väl bekanta med de branscher vi arbetar inom, har en god analytisk förmåga och lätt för att se vilka åtgärder som kan påverka ert företag i en positiv riktning. Har vi dessutom fått förtroendet att ta hand om er redovisning kanske vi har svaren innan frågan dyker upp hos er. Vi är duktiga på att lyssna och ger råd som enkelt kan tillämpas i er verksamhet. Några exempel på vad vi gärna hjälper dig med:

 

Lön, utdelning eller pension

Vi vill att din verksamhet ska gå bra, helst så bra så att du behöver fundera på hur du bäst får ta del av din vinst utan att betala onödigt mycket skatt. Vi reder ut och beräknar vilken lön som är mest optimal för dig, hur mycket du kan ta i utdelning till låg skatt och hur du bör tänka kring pensionssparande för både dig och dina anställda.

 

Vart tar pengarna vägen?

Att bolaget går med vinst innebär inte alltid att pengarna på kontot ökar. Kapital kan till exempel bindas upp i varulager eller kundfordringar. Insikten i vart pengarna tar vägen styr vilka investeringar du kan göra, hur mycket pengar du kan ta ut från verksamheten och hur snabbt du kan växa. Med en kassaflödesanalys blir det lätt att förstå vart pengarna tar vägen och vad du kan göra åt det. Att cash is king gäller i allra högsta grad när du vill utveckla ditt företag och vi hjälper dig att hitta dem!

 

Budget

Det spelar ingen roll åt vilket håll du går om du inte vet vart du ska ta vägen. Utan en plan för verksamheten är det svårt att veta vad som gått bra och vad som behöver förändras. Budgeten är ett ypperligt verktyg för att följa upp och finna områden som är viktigast att prioritera för att du ska nå dina uppsatta mål. Genom att komplettera din redovisning med en budget får du stenkoll och uppföljningen blir busenkel.

 

Snygga siffror med Oxceed

Genom vårt samarbete med Oxceed kan du följa din ekonomi i realtid. Dessutom får du tillgång till bra och enkla rapporter i grafisk form som gör det lättare för dig att förstå företagets ekonomi. Det underlättar även när du ska presentera dina rapporter för bank eller styrelse. Att allt finns på webben gör att du har åtkomst när och var du vill. Vi kan också hjälpa dig att sammanställa uppföljning i form av nyckeltal som ger dig enkel och snabb överblick på händelser som är viktiga för just ditt företag.

Ännu mer rådgivning

Som företagare ställs du inför situationer som kan kännas väldigt knepiga och vi kan även hjälpa dig med frågeställningar som berör:

  • Att sälja eller avveckla sin verksamhet
  • Att köpa en annan verksamhet
  • Hur du ska finansiera ditt företag
  • Vilken bolagsform du ska bedriva ditt bolag i och om det krävs mer än ett bolag
  • Ta in delägare till din verksamhet eller kanske köpa ut en befintlig delägare
  • Valet att skaffa tjänstebil eller äga bilen privat
  • Vad du gör om bolaget inte går bra, omstrukturering, likvidation eller konkurs
  • Lämpliga åtgärder vid för låg lönsamhet
  • Och mycket mycket mer

Redovisningskonsult Mikael Gustafsson - bokföring i Växjö

Vill du ha hjälp med en tjänst, eller bara veta mer?

Prata med oss så berättar vi gärna mer.

Mikael Gustafsson, Auktoriserad Redovisningskonsult

0470-260 90  

mikael@persson-thorin.se