Skatt för företaget och ägaren

Skatterna för ett bolag och dess ägare påverkar allt från val av bolagsform till vilken lön du som ägare ska ta ut. Det kommer också påverka mängder av affärsbeslut som du behöver ta såsom att anställa istället för att köpa in konsulttjänster. Om du behöver ett holdingbolag när du tar in en delägare eller hur du ska avveckla/sälja ditt bolag på bästa sätt samt hur du bör äga din bil. Här finns egentligen inga gränser och ingen kan allt, men kan du för lite riskerar du att betala onödigt mycket skatt vilket vi tycker är fel.

 

Att tänka skatt är en ständigt pågående process för ett bolag och dess ägare. Även om den faktiska skatten fastställs i en deklaration gäller det att ständigt ligga steget före och vara påläst både vad som gäller idag och vad som är på gång framöver. Skatt är ett av de områden vi på Persson & Thorin gillar allra bäst för här kan vi verkligen göra skillnad.

 

Inkomstdeklaration

Årligen ska privatpersoner, samtliga företag samt de flesta organisationer lämna in en inkomstdeklaration som ligger till grund för vilken skatt som ska betalas för det gångna året. För företag förbereds inkomstdeklarationen redan i samband med bokslutet, men för privatpersoner görs ofta det stora arbetet i själva deklarationen. Tveka inte att kontakta oss för att få hjälp med just din deklaration och säkerställa att du får igenom de avdrag du har rätt till.

 

Mycket pengar att spara – även för det lilla företaget

Genom en bra skatteplanering undviker du i de flesta fall att betala onödig skatt. Om du anser att din ekonomi eller ditt företag är för litet för sund skatteplanering så ber vi dig tänka om. Tar du till exempel ut 100.000 kr från ditt aktiebolag på fel sätt kan skatten gå från möjliga 37.600 kr till 67.300 kr, alltså en ökning av skatteuttaget med knappt 80 %! Vi tror att du kan spendera mellanskillnaden på cirka 30.000 kr på något mycket roligare.

Vill du ha hjälp med en tjänst, eller bara veta mer?

Prata med oss så berättar vi gärna mer.

Mikael Gustafsson, Auktoriserad Redovisningskonsult

0470-260 90  

mikael@persson-thorin.se