Bolagsadministration

Om du funderar på att starta företag, driver ett företag eller vill avveckla eller sälja ditt företag, hjälper vi dig med din bolagsadministration. 

Vi kan ge dig råd kring din situation och hjälpa dig med ändringar hos Bolagsverket och Skatteverket.  Från att ett bolag startas till att det läggs ner behöver du kontinuerligt ha kontakt med olika myndigheter och andra organisationer.

 

Bolagsverket

Företag samt styrelse och verkliga huvudmän ska finnas registrerade hos Bolagsverket. När ändringar sker måste det anmälas till Bolagsverket, vilket emellanåt kräver en del administration. Vi vet hur det funkar och gör det så enkelt som möjligt för dig. Dessutom hjälper vi dig gärna med att uppfylla kraven i Aktiebolagslagen som till exempel att hålla aktieboken tillgänglig och uppdaterad vid förändringar.

Bolagsverket är också den myndighet du vänder dig till för att göra en extra utdelning, en nyemission (ökning av antalet aktier), fission eller fusion dvs sammanslagning eller uppdelning av bolag.

 

Skatteverket

Hos Skatteverket registreras bolaget för f-skatt, moms och som arbetsgivare. Har du fastigheter eller driver viss annan verksamhet behöver du också återkommande lämna ytterligare deklarationer utöver den årliga inkomstdeklarationen. Vi hjälper dig hitta rätt i regelverken och säkerställer att du betalar rätt skatt i rätt tid.

 

FORA, SCB, Svenskt Näringsliv och statistikrapportering

Beroende på din verksamhet finns det flera organisationer som kommer att begära in underlag från ditt företag. Om du fokuserar på din verksamhet och det du är bra på så kan du överlämna dessa uppgifter till oss.

 

Persson & Thorin är godkänd likvidator

Det vanligaste sättet att avsluta ett aktiebolag är genom en frivillig likvidation. Det innebär att en oberoende part går in i styrelsen under avslutstiden om minst sex månader och säkerställer att avvecklingen av bolaget går rätt till. Persson & Thorin har kompetensen och konsulter som är godkända som likvidator av Bolagsverket och löser likvidationen åt dig på ett smidigt sätt.

Redovisningskonsult Mikael Gustafsson - bokföring i Växjö

Vill du ha hjälp med en tjänst, eller bara veta mer?

Prata med oss så berättar vi gärna mer.

Mikael Gustafsson, Auktoriserad Redovisningskonsult

0470-260 90  

mikael@persson-thorin.se