Bokföring i Växjö för små och stora företag

Vi är en auktoriserad redovisningsbyrå i Växjö som sysslar med redovisning och ekonomi, som t ex bokföring, löner, bokslut, årsredovisning och deklaration. Vi är auktoriserade genom Srf konsulterna vilket borgar för hög säkerhet och kvalitet i vårt arbete.

Våra kunder är små och medelstora företag i Växjö med omnejd. När du anlitar oss får du tillgång till engagerade redovisningskonsulter med lång erfarenhet av att arbeta med redovisning och ekonomiska frågor och som hjälper dig att spara både tid och pengar.

 

Bokföring Växjö

Du är inte ensam om att tycka det finns roligare saker att syssla med än bokföring. Papperna samlar sig på hög, ursäkterna för att slippa avlöser varandra. Men det finns hjälp att få, ofta lönar det sig att anlita rätt hjälp.

Behöver du hjälp med bokföringen? Kontakta oss - vi hjälper dig gärna!

 

Välkommen till en modern bokföringsbyrå i Växjö

Som kund hos oss gör ni ert företag mer digitalt, genom smarta digitala redovisningslösningar av högsta kvalitet. Som en digital bokföringsbyrå utgår vi från varje kunds specifika behov och utformar uppdraget tillsammans med dig, så att du får de tjänster och den information du behöver som beslutsunderlag för att driva verksamheten. Ni väljer själva vilken kombination mellan personlig kontakt och smarta, tekniska lösningar som ni vill ha i er redovisning. Tillsammans skräddarsyr vi en perfekt lösning för just ert företag.

 

Vad är bokföring?

Bokföring är den löpande redovisningen av ett företags intäkter och utgifter. Alla företag måste registrera alla så kallade affärshändelser som sker samt varifrån de kommer ifrån.

Bokföring innebär att föra anteckningar över affärstransaktioner och därmed redovisa sina ekonomiska händelser. Bokföringsnämnden har bestämt att alla näringsidkare måste bokföra och att detta skall utföras på samma standardiserade sätt. Så långt som det är möjligt ska bokföringen ske i datumordning. Enligt den svenska bokföringslagen måste varje affärshändelse kunna presenteras både i datumordning och i systematisk ordning, vilket innebär att den måste delas upp på två eller flera konton.

Bokföringen är stommen för att kunna t.ex momsdeklarera, göra årsbokslut och för aktiebolag upprätta årsredovisningen som ska lämnas in till Bolagsverket samt inkomstdeklarationen till Skatteverket.

 

Fördelar med att anlita en bokföringsbyrå

Alla företag är bokföringsskyldiga. I ett mindre företag kan man klara det själv men man kan också anlita hjälp. Det finns för- och nackdelar oavsett alternativ.

Här är några av fördelarna med att ta hjälp med bokföringen:

  • Du slipper tänka på bokföringen och oroa dig för att göra fel
  • Du kan lägga din tid på annat i ditt företag – det du gör allra bäst
  • De flesta företagare är specialister på något helt annat än ekonomi. Det kan vara besvärligt och tidskrävande att sätta sig in i alla regler som gäller.
  • Det kan kännas motigt att lägga tid på det mitt i det övriga arbetet i företaget. Det kräver en viss form av disciplin och ordning. Bokföring är inte något man gör om man hinner eller som man skjuter fram till nästa månad. Du måste sköta den löpande.
  • Redovisningsbyrån fungerar även som rådgivare och ett bollplank när du vill dubbelkolla något
  • Bokföring kan många gånger anses väldigt tråkigt – det slipper nu när du tar hjälp!

 

Av samma anledning som du kanske inte meckar med bilen ska du även fundera på att få hjälp med bokföringen. Du kanske inte har tillräckliga kunskaper som gör att det kan bli fel, du behöver kanske lägga ner betydligt mer tid än vad det skulle ta för en redovisningskonsult och i slutändan kanske det ändå måste göras om.

Tar du av tid som du annars kunnat sälja eller på annat sätt få intäkter från för att istället bokföra, är det tveksamt om det lönar sig ekonomiskt att sköta bokföringen själv.

 

Realtidsbokföring

Gamla nyheter är ofta rätt ointressanta så därför är det bra om bokföringen görs direkt när händelsen sker i ditt företag eller så snart som möjligt (ibland även kallat löpande bokföring). Det är först då som du får något värdefullt tillbaka i form av relevanta rapporter för styrningen av företaget.

Löpande bokföring är ett centralt begrepp när man pratar om redovisning, vilket innebär att affärshändelser ska registreras löpande. Det betyder att man inte får vänta för länge med att registrera företagets affärshändelser. En affärshändelse är i sin tur de aktiviteter som påverkar ekonomin i ett företag. Dit hör bland annat in- och utbetalningar från kassa, bank och andra konton men också överföringar mellan konton och förändringar av skulder och fordringar.

 

Digitaliseringen har medfört att vi idag har möjlighet att hjälpa i princip alla företag och organisationer med en bokföringslösning som hålls väl uppdaterad utan att det kräver stora investeringar för dig.

 

Vad kan bra bokföring göra för dig?

Frågeställningar som enkelt kan besvaras med bra bokföring är hur företaget utvecklas och varför det utvecklas på just det sättet samt hur du kan påverka utvecklingen.

Du kan också få svar på lönsamheten för olika produkter eller tjänster, innebörden av att anställa ytterligare en medarbetare eller se trender på hur ditt företag utvecklas och vilka kostnader du enklast kan påverka.

 

Bokföring i enskild firma

Om du precis har startat din firma driver du den kanske till en början som en enskild firma och även om redovisningskraven är lägre i en enskild firma, än för exempelvis ett aktiebolag, är det viktigt att bokföringen sköts på rätt sätt. Det är viktigt att du redan från början tar ett fast grepp om bokföringen. Känner du att du hellre vill fokusera på ditt företags kärnverksamhet och istället överlåta bokföringen till en redovisningsbyrå är du varmt välkommen att ta kontakt med oss.

 

Bokföringslösningen

Vår bokföringslösning anpassas utifrån hur dina behov ser ut. Allt ifrån att periodvis gå igenom din bokföring för att se att allt är korrekt - till att låta oss ta helhetsansvaret. Ett alternativ många av våra kunder väljer är att själva skapa sina kundfakturor och låta oss ta hand om alla in- och utbetalningar, bokföra alla händelser och ge dig nyttiga rapporter månadsvis. Kort sagt du fakturerar och vi sköter resten.

Redovisningskonsult Mikael Gustafsson - bokföring i Växjö

Vill du ha hjälp med en tjänst, eller bara veta mer?

Prata med oss så berättar vi gärna mer.

Mikael Gustafsson, Auktoriserad Redovisningskonsult

0470-260 90  

mikael@persson-thorin.se