Kontakta oss direkt

Kommentar

Jag godkänner att mina uppgifter används för att bli kontaktad.

18 FEBRUARI 2019

Annika berättar om sitt arbete hos oss

Annika berättar om hur det är att jobba som redovisningskonsult på Persson och Thorin

 

Annika har arbetet hos Persson & Thorin som redovisningskonsult sedan slutet av 2017.

Innan dess har hon drivit eget aktiebolag under 8 års tid men också varit ekonomichef och VD i byggbranschen. Idag arbetar Annika med 15-tal kunduppdrag omfattande allt från bokföring till bokslut och en hel del rådgivning.

 

Vad var det som lockade dig till att börja hos Persson & Thorin?

Efter att jag sålt mitt eget företag var jag intresserad av att få arbeta på en redovisningsbyrå just för att få lära känna flera olika företag i olika branscher. Ekonomiarbetet har alltid legat mig varmt om hjärtat. Vid första mötet med Persson & Thorin var magkänslan helt rätt, fina och trivsamma lokaler samt ett väldigt bra bemötande.

Vad innebär din tjänst som redovisningskonsult?

Egentligen så är jag ju ekonomiavdelningen på kundföretaget och är delaktig i alla processer som berör företagets ekonomi. Ju mer jag lära känna mina uppdrag och deras verksamheter så blir jag mer och mer rådgivare för dem. Det är många situationer där jag är med och tänker till om vad som är bäst för företaget.

Vad är det bästa med ditt arbete här?

Variationen! En dag är aldrig den andra lik, väldigt varierande arbetsuppgifter vilket jag trivs jättebra med. I min roll har jag mycket frihet under ansvar och det passar mig väl. Att jag dessutom tycker det är roligt när bokföringen stämmer och att upprätta bokslut är ju ingen nackdel.

Det är också väldigt roligt att träffa våra kunder och bli insatt i deras verksamheter. Det gör att vi tillsammans kan arbeta fram bra rutiner vilket gör mitt arbete effektivt samt ger kunden snabb och bra återkoppling, vilket jag märker att de uppskattar.

Vad skulle du vilja säga till någon som funderar på att börja arbeta hos oss?

Gör det om du får chansen. Vi är ett väldigt bra gäng här som har kul tillsammans. Arbetsuppgifterna är varierande tack vare att vi arbetar med många olika företag i olika branscher. Lärorikt!

 

Tack Annika för att du arbetar hos oss!